Wat een lichaam wil zeggen…

“Wil je mijn lichaam zijn?” wordt me gevraagd. Ik geef Marieke een hand en zeg: “Ja, ik wil je lichaam nu zijn”. We blijven elkaars hand vasthouden en ik sluit mijn ogen. Ik sta toe dat de energie van het lichaam van de ander door mij heen stroomt. Zodra ik het gevoel is dat dat is gebeurd, laat ik haar hand los, doe mijn ogen weer open en begin te vertellen:

“Ik wil heel graag bewegen, mijn benen zijn zo onrustig. Ik wil graag bewegen en dansen. Ik wil graag lachen en dansen. Maar ik durf ook niet goed heel uitbundig te zijn. Ik wil eigenlijk nog losser zijn en meer aanwezig. Ik voel zóveel energie in mijn lijf dat ik er geen raad mee weet. Ergens ben ik echt zó bang voor die kracht. Uit frustratie en door de opgekropte energie van: ‘ik moet wat, maar ik weet me geen raad, ik weet geen uitweg’,  krab ik mezelf op mijn voorhoofd. Een soort radeloosheid overvalt me. Ik schaam me heel erg daarvoor. Maar ik kan er niks aan doen. Ik mag niet, maar ik moet gewoon…”

Ik laat de energie gaan en wacht even of er nog iets komt. Dan ga ik verder:
“Ik voel ook een heel fijne energie om mijn schouders heen, als een warme deken. Dat voelt heel rustig en fijn.”
Dan vraagt Marieke wat haar lichaam wil.
“Ik wil graag dat Marieke zichzelf, haar eigen energie, gewoon zoals die is op ieder moment, bewegend en pratend naar buiten laat komen waar andere mensen bij zijn. Ik wil ook heel graag dansen op muziek.”

Ze herkent álles van wat ik heb gezegd. De energie, het willen bewegen, de paniek, het opgesloten gevoel.. En ook het krabben en de schaamte. Met tranen in haar ogen, doet ze haar pony omhoog en ik zie ineens dat ze op haar voorhoofd heel veel opengekrabbelde pukkeltjes heeft. De rest van haar gezicht is puntgaaf. Ik had er niks van gezien, zo verstopt onder haar pony en onder concealer.

Dit is een channeling die ik heb gedaan tijdens Teal Swan’s workshop ‘The fifth element’ in München in oktober 2017.

In principe kun je ieder deel van jezelf zélf channelen. Of iemand anders kan een deel van jou channelen. Op die manier kun je een gesprek voeren met een deel van jezelf. Vooral bij innerlijke tegenstrijdigheden of ziektes is dit een supereffectieve methode. Alleen al het channelen zelf, brengt begrip en verbinding. En dus rust en genezing.

Ook tijdens 1-1 sessies kunnen jij of ik een deel van jou channelen. Zodat je dat deel begrijpt en er weer een begripvolle en liefdevolle relatie mee kunt aangaan. Na het channelen, help ik je om weer helemaal jezelf te zijn en niet ergens in te blijven hangen.

Delen die jij en ik tijdens een sessie kunnen channelen, zijn bijvoorbeeld:
• je lichaam
• je hart (door sommigen je innerlijke kind genoemd)
• een ziekte of kwaal
• een spirit guide
• een fysieke pijn
• je chakra’s
• een orgaan
• een angst
• een verlangen
• het vuur in jou
Noem het maar op…! Welk deel vraagt je aandacht?

Door een deel van jou te channelen, te visualiseren en te bevragen, gebeurt er energetisch gezien héél veel. Je gaat een geheel nieuwe band aan met dat deel van jezelf. Moeiteloos en op magische wijze veranderen er daardoor dingen in jezelf. Een fysieke klacht kan verdwijnen, doordat je snapt wat het je wil vertellen. Een blokkade kan ineens niet meer nodig zijn, waardoor de weer energie gaat stromen. En iets moois, dat vast zat, kan meer dan weer moeiteloos ruimte krijgen in je leven.

Laat een reactie achter

nl_NLNederlands