Verlos jezelf van diepe, onbewuste patronen

Wist je dat er ALTIJD een positieve intentie verborgen ligt onder ieder ‘negatief’ gevoel of gedrag? Het hoeft niet persé positief te voelen, maar de intentie is positief.

Gisteren hadden Wietse en ik Erik over de vloer. Hij gaat meedoen met ons nieuwe mentorschap-programma. (Daar vertel ik je binnenkort nog wel meer over.)

Door allerlei kleine gebeurtenissen, voelde Erik zich steeds weer onrustig. Dat zorgde ervoor dat hij niet écht aanwezig kon zijn in het moment. Hij had er zelf iedere dag last van. Ook bij ons waren er genoeg aanleidingen om onrust te ervaren. Hij liet zich afleiden door onze kat die binnenkwam. Hij raakte verward door een ‘vlokje energie’ die van mij naar hem toe ging. Middenin een gesprek waren zijn gedachten ineens bij een vriendin van hem. Ook daarvan werd hij onrustig. De hele tijd flakkerde de onrust weer op. Het was eigenlijk nooit helemaal weg.

Je moet weten dat Erik supergevoelig is voor energieën en nogal helderziend, helderwetend en heldervoelend is. Hij wil dolgraag leren leven met die gevoeligheden en ze kunnen gebruiken. Niet per se als werk, maar gewoon, om dat deel van zichzelf ook een vreugdevolle plek in zijn leven te geven. Om het te kunnen delen met anderen. Maar die onrust zat hem dus nogal in de weg.

Misschien denk je: hij kan toch gewoon zijn onrust aanvaarden? Dan heeft hij er ook geen last meer van! En ja, dan kan, maar alléén als de keuze om de onrust te aanvaarden 100% authentiek is. Anders werkt het gewoon niet. Bij Erik werkt dat in ieder geval niet, omdat het voor hem niet authentiek is. Zijn onrust vraagt om een nieuw, bewust inzicht in iets. Zolang die groei niet plaatsvindt, blijft de onrust kabbelen en krabbelen.

Erik wil juist graag rust ervaren. Het is een echte wens! En waar een wens is, is een weg, nietwaar? We zijn gister meteen met de (on)rust aan de slag gegaan.

We stapten in een kort proces, met als aanleiding dat Erik zich onrustig voelde toen hij aan een vriendin dacht. Ik heb dit proces ‘De Plons’ genoemd. Het gaat zo:

Startpunt (situatie/dynamiek & gevoel erbij) van Erik: “Ik denk aan die vriendin en voel me er onrustig door.” (-)

Ik: “Wat is de positieve intentie om je onrustig te voelen?”

Erik: “Door de onrust kan ik me focussen.” (+)

Ik: “Wat is je negatieve overtuiging over ‘focussen’?

Erik: “Als ik niet gefocust ben, verzin ik dingen die er niet zijn.” (-)

Ik: “Wat is de positieve intentie van die gedachte?”

Erik: “Het maakt dat ik meer vertrouw op wat ik ervaar en binnenkrijg.” (+)

Ik: “Wat is je negatieve overtuiging over wat jij ervaart en binnenkrijgt?”

Erik: “Ik laat te veel energieën toe, waardoor ik mij leeg voel.” (-)

Ik: “Wat is de positieve intentie van ‘te veel energieën toelaten, waardoor je je leeg voelt?”

Erik: “Ik help er anderen mee.” (+)

Ik: “Wat is je negatieve overtuiging over ‘anderen helpen’?”

Erik: “Anderen helpen gaat altijd ten koste van mij.” (-)

Ik: “Was is de positieve intentie om dat zo te laten gebeuren?”

Erik: “Anderen mij zo te laten gebruiken, levert mij een goed gevoel op.” (+)

Ik: “Wat is je negatieve overtuiging over dingen die jou een goed gevoel opleveren?”

Erik: “Mijn goede gevoel gaat ten koste van anderen. Ik heb er anderen voor nodig.” (-)

Ik: “Wat is je positieve intentie om afhankelijk te zijn van anderen om je goed te voelen?”

Erik: “Ik wil graag geliefd zijn en verbinding ervaren.” (+)

Paf, daarmee valt het allemaal op zijn plaats. Er is ineens rust en sereenheid in de kamer. We kijken elkaar glimlachend aan.

Geliefd zijn en verbinding ervaren zijn basisbehoeften. Ieder onderstreept zinsdeel in de lagen die we hebben doorlopen, zijn een diepe behoefte. Het zijn heel algemene behoeften die ieder op zijn eigen manier mag vervullen.

Dit deel van het proces is heel eenvoudig, zoals je ziet. Je vraagt steeds afwisselend naar positieve intenties van negatieve dingen, en naar negatieve overtuigingen over positieve dingen. Op die manier bewandel je een zwaar ingesleten groef van zich herhalende ervaringen in je onderbewuste. De ontspanning die ontstaat, is heerlijk. De ‘herhaalgroef’ is al bijna opgelost nu.

Als je dit deel van het proces ‘De Plons’ hebt gedaan, is er nog een tweede deel. In het tweede deel kunnen alle negatieve overtuigingen nu gemakkelijk losgelaten  worden en alle positieve intenties mogen toegelaten worden. Dat gaat zo:

Zorg dat je verbonden bent met Source en Midden Aarde. Stel je een energiekanaal voor, die vanuit je hart naar beneden gaat, naar Midden Aarde, vervolgens terug naar jou, door je heen naar boven, naar Source, het veld van oneindige mogelijkheden. Zoek stuk voor stuk de energie op van iedere negatieve overtuiging, in of om je lijf heen. Bedank iedere energie en voer die af naar boven of naar beneden. Kijk maar welke kant het op wil.

Vervolgens zoek je in en om je heen naar de energie van iedere positieve intentie. Bedank de energie stuk voor stuk en nodig ze uit om helemaal in je te stromen en met je mee te leven. Zeg bij iedere energie: “Ik ben dankbaar en gelukkig dat je er bent.” Om helemaal in de lift te gaan, kun je een paar keer deze zin afmaken: “Ik ben zo dankbaar en gelukkig dat… (vul maar in)” Als je dat een stuk of tien keer hebt gedaan, voel je je waarschijnlijk ‘on top of the world’. Dat mag ook wel eens toch??!! Geniet even lekker na.

Dit is ‘De Plons’, een heel lichte methode om tot op de bodem van je onderbewuste te duiken en je te verlossen van diepe, onbewuste patronen.

Laat een reactie achter

nl_NLNederlands