De magische wensboom

Méér op hun intuïtie vertrouwen is voor veel mensen een grote wens. Daarom heb ik vandaag een hele toffe oefening voor je! Een verbeeldingsoefening om te spelen met je intuïtieve verbeelding en met de genezingskracht van je eigen verbeelding. Vaak is het enige wat nodig is, om meer te vertrouwen op je intuïtie, wat spelen met je intuïtieve talenten!

En ja, het is spelen, het gaat om je verbeelding en je intuïtie, maar vergis je niet! Dit is een hele krachtige en soms confronterende oefening.

Kinderen kunnen deze oefening ook heel fijn vinden! Doe het gezellig samen

!! Belangrijk: maak de oefening helemaal af! Je kunt het niet fout doen. Dus wanneer je begint, spreek met jezelf af dat je deze oefening tot het einde gaat afmaken. Beloofd?!

Goed, hier is de oefening:
De magische wensboom
Benodigdheden: Ongestoorde tijd (30 min tot 1 uur), een paar velletjes papier en iets om erop te schrijven/tekenen.

Stap 1
Neem een boom in gedachten.

Stel je een blije, gezonde en krachtige versie van die boom voor en bekijk hem aandachtig in je verbeelding. Je kunt beginnen bij de wortels. Bekijk de vorm van het wortelstelsel als geheel en ook een losse wortel. Bekijk de wortel van buiten en van binnen. Bekijk de kleur, de structuur en de vorm ervan. Doe hetzelfde bij de stam, de takken, de bladeren en eventueel de bloesems of vruchten.

Laat de beelden als vanzelf ontstaan in je verbeelding. Als je bijvoorbeeld geen bloesem ziet, maar alleen bladeren, dan is dat perfect.

Bekijk ook elementen om de boom heen, zoals de lucht en bezoekende dieren boven de grond en micro-organismen, water en voedingsstoffen onder de grond.

Stap 2
Teken de boom met alle details die je hebt opgemerkt. Het hoeft niet mooi te zijn. Als het maar op papier komt te staan!

Stap 3
Neem nu dezelfde soort boom in gedachten als net, maar dan de versie van die boom die je zelf nu bent. Hoe ziet jouw boom eruit? Bekijk de wortels, de stam, de bladeren en eventueel de bloesems of vruchten. Bekijk ook de elementen om de boom heen, zoals je die nu ziet in je verbeelding. Hoe is de lucht? Zijn er dieren op bezoek? Hoe ziet alles onder de grond eruit? Zijn sommige elementen weg nu? Of zijn er elementen bijgekomen?

Stap 4
Teken de boom zoals je die nu ziet. Al tekenend, ontstaan er misschien nog meer details. Teken ze erbij.

!! Tip! Waarschijnlijk ga in nu al flink interpretaties maken over wat je ziet ontstaan op je papier. Laat die interpretaties maar komen en gaan, als wolkjes in de lucht. Hetzelfde geldt voor gedachten en emoties die opkomen. Neem er even de tijd voor om ze te laten komen en gaan. We blijven in het verhaal van jouw boom. Focus je op wat er op papier staat.

Stap 5
Nu vraag je de boom, die jouw energie vertegenwoordigt: “Wat heb je nodig om een blije, gezonde en krachtige versie van jezelf te zijn?” Fantaseer, verbeeld je, bedenk alle elementen die de boom nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan: een tuinman, water, zon, voedingsstoffen, rust, wind, contact met andere bomen of dieren of engelen… Ik noem maar wat! Wil de boom misschien iets horen van jou? Blijf bij de wensen van de boom.
Teken alle hulpbronnen erbij. Hoeveel zijn het er?

Stap 6
Doe je ogen dicht en stel je voor dat de boom alle hulpbronnen ontvangt die het nodig heeft. Zie het effect op de wortels, de stam, de takken en de bladeren. Zie het effect op de gehele boom in zijn omgeving.

Tel voor de zekerheid even na of je alle hulpbronnen hebt gehad, zodat je er geen vergeet. Misschien bedenk je er gaandeweg nog meer bij. Dat is prima! Geef de boom álle hulpbronnen die het nodig heeft, om weer 100% een blije, gezonde en krachtige boom te zijn.

Stap 7
Tot slot teken je de derde versie van de boom, de magische wensboom, die alle hulpbronnen heeft gekregen en verwerkt. Draai de andere twee versies om of leg ze eronder.

Stap 8
Stel je voor dat de energie van deze geheelde, magische wensboom zich samenvoegt met de energie in je lijf. Laat het gewoon gebeuren. Laat de energie zich overal verspreiden. Je hoeft niks te doen, behalve waar te nemen wat er gebeurt.

Heb je nog vagen? Liep je ergens tegenaan toen je deze oefening deed? Ik hoor het graag!

Laat een reactie achter

nl_NLNederlands