Safe Haven Meditatie

Het creëren van een Safe Haven is een onderdeel van de Completion Process (CP). Dit instant transformerende proces is nog altijd mijn favoriete methode om oude energieën, trauma’s en belemmerende overtuigingen op te ruimen, zodat je weer verfrist verder kunt. Het proces haalt je essentie naar boven: speelsheid, lichtheid en vrijheid. Het transformeert oude bagage tot nieuwe levensenergie.

Eén van mijn favoriete onderdelen, het laatste onderdeel van de CP, is de Safe Haven. Dat is een mentale ruimte waarin je tijdens een 1-1 sessie de CP afrondt met een soort ritueel tussen innerlijke delen die je bent tegengekomen tijdens de CP. Er is ruimte voor integratie en loslaten. Het is vaak het meest lichte en speelse deel van CP. Het is de plek waar je de verandering in je systeem al direct kunt ervaren.

Hier krijg je toegang tot deze meditatie.

Ook los van een 1-1 sessie is de Safe Haven een heerlijke ruimte om je verbeelding de vrije teugel te geven!

Wist je dat je verbeelding je altijd een bepaalde fysieke ervaring geeft die superwaardevol kan zijn? Ook al is het slechts verbeelding? Onze verbeelding heeft namelijk heel direct invloed op ons lijf en op onze beleving van de wereld.

Stel je maar eens voor dat je een citroen hebt. Maak het zo echt mogelijk. Je neemt de citroen in je hand, snijdt hem doormidden en bijt in een van de helften. Zuur…!! Je zult waarschijnlijk al snel voelen dat het water je in de mond loopt! Natuurlijk is er geen echt citroensap in je mond en toch reageerde je lijf!

Je lichaam maakt geen onderscheid tussen realiteit en verbeelding. Beiden worden beleefd via ons lichaam. De fysiologie van ons lichaam reageert op beiden op een vergelijkbare manier.

Daarom is het ook zo lekker om tijd door te brengen in een mentale ruimte, zoals een Safe Haven. Het brengt instant een ervaring van veiligheid, ruimte en oneindige mogelijkheden om in vrijheid te creëren wat je maar wilt.

Als je bijvoorbeeld ‘s morgens even een bezoekje van 5 minuten brengt aan je Safe Haven, dan neem je de energie van die ervaring met je mee gedurende de dag.

Je kunt van alles doen in je Safe Haven, door vragen te stellen aan je verbeelding. Je verbeelding vult je vragen altijd in, precies passend voor jou op dat moment.

Wanneer je in je Safe Haven bent aangekomen, kun je aan je verbeelding vragen: hoe ziet mijn ideale werk of bedrijf eruit? En dan creëer je een paadje dat naar je ideale bedrijf toe gaat. Je gaat op weg over dat pad. Even verderop zie je jouw bedrijf opdoemen en je loopt ernaartoe en gaat naar binnen.

Stel jezelf iedere vraag die maar in je opkomt. Hoe is de entree? Hoe zien de ramen eruit? Hoe voelt het er? Zijn er meerdere ruimtes? Wat gebeurt er allemaal? Hoe en waar wordt de geldstroom beheerd? Waar kloppen klanten aan? Wat geef ik klanten? Hoe voel ik mij daar in dat bedrijfspand?

Steeds laat je je verbeelding invulling geven en je laat je rondleiden in het bedrijf.

Wanneer iets je niet zint, vraag je wat er nodig is om het wél wenselijk te krijgen. Kun je die gewenste aanpassing doen? Misschien is er moed voor nodig of een hulpbron. Wie of wat heb je nodig? Klopt dat? En dan kijk je hoe je verbeelding het gaat aanpassen voor je.

Natuurlijk betekent het niet dat alles wat je in je verbeelding ziet, ook werkelijkheid moet worden! Dan zou ik zelf in een bos moeten gaan wonen, met een sfinx, met engelen, en met een enorm wit bedrijfspand met grote, koepelvormige ramen en wuivende gordijnen, haha! Nee, het gaat vooral om de emotionele dynamiek en de gevoelsstaten die je ervaart bij de verbeelding van antwoorden op je vragen. Het gaat om eventuele benodigdheden opsporen, zodat je die wel in het echt voor jezelf kunt realiseren.

Blijf open en nieuwsgierig en je zult versteld staan van wat je verbeelding je allemaal kan vertellen!

Over relaties, je familie, je huis, kinderen of ouders, een nieuwe baan… Je verbeelding is een eindeloze bron van inspiratie en informatie.

Ik hoop van harte dat je jezelf de tijd gunt om deze ruimte te laten ontstaan in jezelf. En ik hoop ook dat je er af en toe eens naar terug gaat, in rust en ontspanning. Gewoon een paar minuutjes voor een minivakantie of om je verbeelding je nieuwe dingen te laten vertellen.

Ik hoor heel graag hoe het je vergaat! Laat een reactie achter, of stuur me een berichtje op lianne@studiozwaluw.nl.

Laat een reactie achter

nl_NLNederlands