De meeste mensen noemen iets karma, wanneer het lijkt alsof iets, wat ze in het verleden gedaan hebben, weer bij hun terug komt. Je hebt iets goeds gedaan en daarom heb je het nu goed. Of andersom: je hebt ooit iets slechts gedaan en nu wordt jij zelf slecht behandeld.

Karma

Ik ben benieuwd hoe jij over karma denkt. Wat is je concept? Hoe werkt het? Wat kun je doen om karma vóór je te laten werken? En: hoe voel je je over jouw concept van karma? Misschien voel je wel meerdere dingen, bijvoorbeeld: gelatenheid, zekerheid, irritatie… En misschien ook: blij, enthousiast, strijdlustig… Je kunt je antwoord kwijt in de comments onderaan 🙂

Wet van Aantrekkingskracht

De meeste mensen die ik spreek over karma, zijn ook geïnteresseerd in de Wet van Aantrekkingskracht. Ze willen een fijner leven manifesteren. En dat kan ook! Want hoe meer je een bepaalde energie bij je kunt leren dragen, hoe meer je ervaringen zult hebben in die energie. Dus als je ‘oefent’ met je heel rijk te voelen, dan zal de realiteit van je leven daarop volgen. En dan zul je rijkdom aantrekken.

De andere kant

Maarrr… het is ook nodig om aan de andere kant van karma en de wet van aantrekkingskracht te kijken. Hoe belemmert het je? Hoe haal je jezelf en anderen soms onderuit? Wat geef je door aan anderen? Waarin blijf je rondjes draaien?

Patronen

De meeste mensen hebben toch óók een ietwat beklemmend gevoel bij het idee van karma. Helemaal wanneer ze bezig zijn met zichzelf als kind van hun eigen ouders of wanneer ze zelf kinderen hebben. Omdat ze zien dat ze bepaalde patronen hebben meegekregen en die ook weer doorgeven. Dat zijn lang niet altijd fijne dingen…

Gelatenheid

Naast het beklemmende gevoel rondom karma, zie ik ook vaak gelatenheid. Zo van: ‘het is gewoon zo’. We moeten er maar het beste van maken hier op aarde. Onder dit gevoel zit een zekere machteloosheid, waardoor er ook geen beweging meer mogelijk of nodig is. En, of mensen het nu doorhebben of niet, helemaal onderaan die ‘gelaten’ kant, zit een energie van ‘niet willen leven’. Niet je eigen ervaringsrealiteit willen creëren, omdat het te onmogelijk, eenzaam, moeilijk, nutteloos of iets dergelijks lijkt. En die energie is heel zwaar. Haast iedereen wil ervan wegblijven, belachelijk maken of gewoon ontkennen. Maar ondertussen wordt het steeds onbewust doorgegeven…

Sleutel

Nu ik dit allemaal gezegd heb, wil ik je graag een sleutel in handen geven. Zodat je jezelf kunt begrijpen in ieder gevoel. In iedere handeling, in iedere karmische belasting en met iedere poging om de Wet van Aantrekkingskracht vóór je te laten werken. De basis om die sleutel te gebruiken, is het principe dat ik je uitleg in de video. Ik hoop dat je je er wat lichter en vrijer door voelt, omdat je een sleutel in handen hebt om zelf karma op te lossen.

Het principe dat ik in de video uitleg, verheldert waarom mensen elkaar zo veel pijn kunnen doen. Keer op keer op keer.

Het verklaart waarom een pester vaak zelf ook gaat anderen pesten (of zichzelf de grond in pest). Het verklaart waarom een ouder, die zelf als kind geslagen is, vaak ook de eigen kinderen slaat (of zichZelf naar binnen slaat…).

Opgeruimd

Veel mensen zitten vast in oude karmische patronen, door onverwerkte emoties en gevoelsstaten. Dan blijven die beperkende patronen doorstromen naar volgende generaties. Ze blijven rondjes draaien tussen ouders en kinderen, tussen partners, tussen iedereen waar je mee omgaat. Het mag echt een keer opgeruimd worden.


Het principe van karma en onverwerkte emoties en gevoelsstaten, verklaart waarom emotionele vrijheid zo lastig is om te ervaren. Begrijp je dit principe, dan kun je het eindeloze herhalen stoppen en je innerlijke vrijheid tegemoet wandelen. En tegelijkertijd het patroon van een ander blussen.

Droppen

Wist je dat je het heel duidelijk kunt leren voelen, wanneer iemand anders probeert om karma bij je te ‘droppen’. Het is alsof er een energetische windvlaag op je af komt. Die windvlaag vraagt je om een bepaalde reactie, vanuit een bepaalde emotionele toestand, die op dat moment helemaal niet klopt voor jou persoonlijk.

Vrijheid

En, wanneer je je hiervan bewust bent, kun je er ook in innerlijke vrijheid op leren reageren. Daarmee stop je het eindeloze herhalen én je bevrijd minstens twee mensen van dit patroon. Namelijk jijzelf en die ander. En misschien wel een hele familielijn.

Leren

Ik wéét dat veel mensen dit soort dingen kunnen voelen én er bevrijdend mee om kunnen leren gaan. Vaak is het alleen een kwestie van bevestiging en begeleiding.

Patronen

Zit jij ook wel eens vast in patronen, waarvan je wéét of vermoed dat ze zulke herhaalde karmische patronen zijn? En ben jij moedig genoeg om ballast van je rug af te nemen? Wil je de sleutel om karma op te lossen, leren gebruiken?

Aan de slag

Wil je nu direct aan de slag? Misschien is een sessie met Completion Process iets voor je! Vraag eens een kennismakingsgesprek aan via mijn contactpagina.

Laat een reactie achter

nl_NLNederlands