Ontrafel de taal van dromen

Ben jij ook wel eens wakker geworden na een droom, en dat je dacht:

“Wooow, dat was indrukwekkend! Of eng? Of bijzonder…! Ik ben benieuwd wat dat betekent?!”

Ga je dan ook online zoeken naar de betekenis van ieder element uit je droom? En dat je er dan altijd op uit komt, dat de verklaring nét niet helemaal past voor jouw droom? Dat klopt, algemene uitleg klopt nooit helemaal. Want iedere droom is uniek en ook de uitleg is uniek.

Dus hoe vertaal je nu jouw specifieke droombeelden naar een heldere boodschap? Hoe kun je de dynamiek van dromen begrijpen?

Waarom dromen vertaald moeten worden
Het verhaal dat je meemaakt in een droom is niet letterlijk te verklaren. Als je droomt dat je aan het vliegen bent, betekent dat niet dat je letterlijk kunt vliegen of gaat vliegen in een vliegtuig. Het heeft misschien te maken met een gevoel van vrijheid. Of juist met ónvrijheid als het vliegen zwaar is.. Maar dan ga je richting een symbolische verklaring.

Een droom is ook niet helemaal symbolisch. Deels wel, maar ook niet helemaal. Want dan zou een online droomwoordenboek volledig uitkomst bieden. Stel dat je ‘vliegen’ hebt opgezocht. Het voelt waar dat het vliegen te maken heeft met een gevoel van vrijheid. Dat heb je een heel klein aspect van je droom verklaard…

Het grotere plaatje, de hele dynamiek van alle elementen in je droom heb je nog niet te verklaard met een symbolische duiding. Want waarom vliegt je? Waar vlieg je? Hoe zie je eruit? Wat zie je allemaal om je heen gebeuren terwijl je vliegt? Al die factoren samen zijn belangrijk in een droom.

Een droomwoordenboek kan nooit een unieke combinatie van elementen samen uitleggen. Stuk voor stuk opzoeken en dan samenvoegen werkt ook niet. Voor mij is dat echt te gebrekkig… Ik hou van een 100% match tussen de droom en de uitleg ervan. Dus de droom moet op een andere manier vertaald worden.

Een droom is een frequentie match
Een droom ontstaat in de ruimte buiten ons lichaam. Als we slapen gaan we uit ons lichaam. Buiten ons lichaam gelden andere ‘regels’ voor een ervaring, zou je kunnen zeggen. Wanneer je terugzakt in je lijf en wakker wordt, word er voor de buiten-lichamelijke ervaring een reeks matchende beelden gecreëerd. De match ontstaat door de overeenkomst in frequentie, niet door een match in letterlijke of symbolische betekenis. Het droomverhaal komt dus in frequentie overeen met je buitenlichamelijke ervaring.

Channel je eigen droom
Om de beelden in een droom te begrijpen, moet je een tool gebruiken die op hetzelfde niveau functioneert. Een tool die kan werken met de ‘regels’ van ervaringen buiten ons lichaam, buiten onze 3d wereld. En dat is: channeling. Of: intuïtief visualiseren.

Je kunt je afstemmen op de verschillende elementen in je droom. Zo kun je ieder element afzonderlijk ervaren en vanuit ieder element de droom beleven. Wat is de functie van mij als dit element? Wat wil ik? Ken ik de hoofdpersoon? Wat heb ik nodig? Je kunt ook in gesprek gaan met een andere element in de droom. Je gaat het droomverhaal als het ware intuïtief uitbreiden, door de elementen verder te laten leven.

Methode van dromen channelen
1. Herbeleef je droom, net zoals je het hebt gedroomd van begin tot eind. Vertel als ‘ik’.
2. Schrijf alle elementen op die voorkomen in je droom. De personen/dieren/entiteiten/ruimtes/voorwerpen.
3. Beleef de gehele droom vanuit het perspectief van één van de andere elementen. Stel jezelf (als element) vragen als: Wat doe ik hier? Hoe voel ik me? Wat wil ik? Wat is mijn rol in het leven van de dromer?
4. Herhaal dit herbeleven van de droom vanuit het perspectief van alle andere elementen
5. Ga intuïtief de interactie aan tussen de verschillende elementen
5. Sta toe dat de herbeleving en interactie met alle elementen uit de droom, de droom verder laat ontwikkelen. Omdat je daardoor niet alleen de boodschap begrijpt, maar ook een stap verder gaat in het proces dat de droom je bracht. Het wordt een soort van familie-droom-opstelling.

N.B. Ieder element is een onderdeel van de dromer zelf. Dus: een gedroomde vriend vertegenwoordigt ook een deel van de dromer zélf, niet die werkelijke vriend in het 3d leven. Misschien is het een innerlijk kind, dat in frequentie overeen komt met het gevoel wat je bij je echte vriend hebt. Het gaat in 99% van de dromen over jou, niet over wat er gebeurt in het leven van andere mensen.

Heel af en toe gebeurt het, dat je in een droom iets ziet voor een ander. Dan kan het een goed idee zijn om je droom/visioen te delen met diegene waarover je gedroomd hebt.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat een droom volledig herbeleven en laten bewegen, net zo krachtig is als een Completion Process doen. Want net zoals het bij een CP gaat het om verbinding maken en integratie met delen van jezelf. Dat brengt een energetische shift met zich mee! En heel veel vreugde en verbinding met een energetische laag van jezelf die je anders niet zoveel meemaakt.

Wil je graag samen de boodschap van jouw dromen ontrafelen? En daarmee ook je eigen channelvaardigheden verder ontwikkelen? Laat het me weten! Ik ben dol op werken met dromen!

Laat een reactie achter

nl_NLNederlands