Ik geloof dat je energiek, blij en gezond bent als je doet waarvoor je geboren bent. Natuurlijk zijn er ook dan ook ups en downs en uitdagingen en tegelijkertijd voel je je opgewassen tegen het leven. Je hebt er zin in. Wat je doet, past bij je.

Maar soms is de flow er even niet of is die er voor langere tijd niet. Dan voel je je té vaak rot ergens over. Misschien is het maar en ‘kleinigheidje’ dat toch steeds weer terugkeert of misschien beheerst het je hele doen en laten. Je wil op een bepaald gebied dat het anders is. Maar hoe? En wat? De Completion Process kan hierbij een magische sleutel voor je zijn.

Hoe komt het dat je niet in de flow bent? Misschien heb je als kind wel geleerd om altijd dingen te doen die móeten of die van je verwacht worden. Misschien heb je als baby al voor jou traumatische ervaringen opgedaan, waardoor je diep van binnen bent gaan denken dat je niks waard bent of dat je er eigenlijk beter niet had kunnen zijn. Of misschien heb je delen van je ware zelf, zoals delen vol blijdschap en kracht, tijdelijk verstoten om te overleven in een onveilige omgeving. Dit kun je allemaal trauma’s noemen. Vaak zijn die al op jonge leeftijd ontstaan, maar heel vaak gaat het op latere leeftijd pas ergens knellen. Dat uit zich in patronen van denken en voelen die je langer zo wilt laten. Dan is de tijd rijp, om er iets mee te doen. Om ervan te groeien.

Vaak ken je de negatieve overtuigingen over jezelf niet, maar toch beheersen ze je gevoel, je gedachten, je gedrag en dus je leven. Problemen ontstaan eigenlijk nooit bewust. Je hoeft het jezelf ook niet kwalijk te nemen. Ze ontstaan, doordat onbewuste dynamieken die ons niet meer dienen, opgeruimd willen worden.

The Completion Process, zoals die door Teal Swan beschreven is in haar gelijknamige boek, is een proces die gericht is op trauma-oplossing en het oplossen van conditioneringen. Ik heb een training gevolgd bij haar om dit proces officieel met anderen samen te doen.
Het is een levendig proces dat ervoor zorgt dat je onbewuste dynamieken naar boven kunt halen en kunt transformeren tot levenskracht.

Aanleiding voor een Completion Process?

• belemmerende emotionele en mentale patronen, waar je last van hebt (ook wanneer je dat een ‘label’ of een burn-out heeft opgeleverd)
• nachtmerries of andere opvallende dromen, die je wilt snappen en integreren
• fysieke klachten of ziekten die je wilt begrijpen en energetisch behandelen
• ouder-, familie- of relatie-dynamieken die je dwars zitten
• je meer willen verbinden met je hogere zelf, met je innerlijke kinderen, met de stroom van puur jij, met je levensintentie
• interesse in het toepassen van visualisatie om (onbewuste) delen van jezelf te benaderen
• wanneer je de training gaat doen en een sessie moet doen, als voorbereiding
• moeite met je blij, vreugdevol en/of speels te voelen

Want, wat het je oplevert:
Meer inzicht en verbondenheid met jezelf. Je krijgt:
• inzicht in de oorsprong van innerlijke patronen
• begrip/compassie voor jezelf temidden van emotionele patronen
• helder zicht op de (eerst verborgen) positieve intentie van je moeite/last
• vernieuwd gevoel van mogelijkheden voor moeiteloze groei van binnenuit
• meer inzicht in de spiegeling van binnen naar buiten: wat er onbewust leeft in jou en wat je daardoor naar je toe trekt aan ervaringen (wet van aantrekkingskracht)
• zich op een meer spirituele kijk op je ‘probleem’: hoe past de oplossing van je ‘probleem’ bij de intentie voor je leven?
• meer verbondenheid met jezelf en je (spirituele) talenten

Hoe ziet een sessie eruit?

Elkaar ontmoeten
Ik heb mijn praktijk aan huis. Ik werk ook online, liefst via Zoom. In sommige omstandigheden kom ik naar je toe. We zullen eerst even elkaar ontmoeten met een kopje thee, sap of water. Eventueel kan ik je wat vertellen over hoe het proces verloopt. Als je ergens nieuwsgierig naar bent,  kun je dingen vragen of zelf iets vertellen. Wanneer je er klaar voor bent, ga je wat meer liggen, eventueel onder een dekentje. Dan begeleid ik je de Completion Process in. Je raakt daarbij in een meditatieve ofwel licht hypnotische toestand.

Verloop van een sessie
Nog voordat ik je de Completion Process in begeleid, hou ik ervan om een opstelling neer te leggen. Daarmee zijn alle innerlijke delen die een rol spelen, letterlijk boven tafel. De opstelling maakt helder wat er speelt. Vervolgens zal de Completion Process de dynamiek van je moeite of last vanzelf veranderen. Zodat je moeiteloos anders in de situatie staat, anders gaat handelen en dus nieuwe ervaringen gaat opdoen!

Iedere sessie is compleet anders en onvoorspelbaar, ook na vele keren. Het is iedere keer een nieuw avontuur. Onze ‘gids’ is wel steeds dezelfde: we doen een beroep op de wijsheid en intelligentie van jouw lichaam (het deel van jou dat ook voor alle onbewuste lichaamsprocessen zorgt). Je lichaamswijsheid weet namelijk precies wat op dit moment het beste voor jou is. We ervaren die stroom van wijsheid door verbeelding, gevoel en verstand.

Tijdens het proces mag je alles vertellen wat je ziet, voelt en ervaart. Ik begeleid je daarbij geheel op gevoel: ik denk met je mee, ik voel met je mee en ik kijk met je mee.

‘Shifts’ tijdens en na de sessie
Terwijl je visualiseert, voelt en begrijpt, verandert je energie enorm. Soms ervaar je daarbij fysieke reacties, zoals misselijkheid, rillingen of wiebelige benen. Dat kan gebeuren wanneer jarenlang meegedragen patronen aan het ‘shiften’ zijn, omdat ze gezien en begrepen zijn. Shifts kunnen best ingrijpend zijn. Het gebeurt wel eens dat dat shiften nog een paar dagen aan de gang is. Soms is het meteen gedaan en sta sta je compleet verfrist weer op. Soms is het zelfs zo, dat je na een paar weken terugdenkt en je afvraagt hoe het kan dat je iets niet meer hebt gedacht, zoals je dat zo gewend was van jezelf.

Hou er rekening mee dat na een sessie een periode van een soort rauw vaak voorkomt: het stap voor stap loslaten van negatieve patronen waar je toch erg gehecht aan bent geraakt, kan soms wat zwaar en verdrietig voelen. Gebeurt dat na een sessie met mij, dan mag je altijd even contact opnemen daarover.

De Completion Process omvat de volgende onderdelen
• emotioneel lichaamswerk (voelen waar iets zit in je lijf en hoe dat verandert door begripvolle aandacht)
• regressie naar eerste herinnering aan een patroon
• schaduwwerk (ontdekken wat je nog niet weet van jezelf)
• interactie en integratie met je innerlijker kind(eren)
• een gevisualiseerde veilige haven (mentale ruimte waarin je compleet veilig bent)

Hoe lang duurt een Completion Process?
Meestal duurt een sessie zo’n anderhalf tot twee uur. Maak op zijn minst twee en een half uur vrij voor de sessie, want het kan wat uitlopen. En op die manier is daar de ruimte voor.

Cadeautjes!

En weet je, als je bij mij komt, kom je niet alleen maar iets halen. Je brengt mij ook iets. Iets heel waardevols! Of dat nu je bedoeling is of niet. En als je wilt, zal ik je vertellen welk cadeau jij me brengt! <3

Koop hieronder je sessie(s). Ik neem binnen twee werkdagen contact met je op om je sessie in te plannen. Ik heb altijd wel tijd binnen twee weken na aankoop!


nl_NLNederlands