Levensangst – Emotionele alchemie

Lastige emoties en gevoelens begrijpen en je erdoor laten optillen, dat is wat ik emotionele alchemie noem.

Deel 1: Levensangst

Een dier in de natuur gaat op zoek naar eten wanneer hij honger krijgt. Zijn angst om dood te gaan, voor het geval dat hij niks te eten vindt, maakt dat hij in actie komt. Hij zal niet klagen over zijn toestand. Hij gaat geduldig zoeken en jagen totdat hij genoeg eten heeft gevonden. Eenmaal verzadigd, zal hij rusten en spelen, totdat hij weer honger krijgt. Of dorst.

Alle angsten die wij kennen, zijn een vorm van levensangst of bestaansangst. Veel mensen denken dat alle angst van het ego is en dus slecht. Of we vinden het zwak om angsten te hebben. Veel mensen proberen daarom hun angsten weg te drukken of te overwinnen. Daar zou je dan een beter, vrediger en meer verlicht mens van worden…

Angst is van het ego, in mijn opinie, maar zeker niet slecht. Zolang we onszelf zien als gescheiden van alles om ons heen, zullen we levensangst kennen. En dat is ok.

Ga mee met de bestaansangst en laat de angsten bij je zijn.

Waar hunker je naar in het leven op dit moment? Wat jaag je achterna? Je hebt datgene heel hard nodig om écht levend te zijn. Je hebt je angst voor innerlijke hongersnood en uitdroging nódig om in actie te komen. Net zoals een dier in de natuur doelgericht en geduldig naar eten gaat jagen en zoeken.

In plaats van je angsten te onderdrukken of erdoor verlamd te raken, omárm je angsten volledig. Gebruik ze als brandstof om in beweging te komen en te zoeken naar wat je vervult. Welke ervaring jaag je na? Iedereen wil íets in het leven. Voor iedereen is er íets wat hem of haar vervult. Wat is het voor jou, nu?

Datgene waar je naar hongert, komt je toe. Het is je gegund. Ga er diréct voor, zonder omwegen, zodra je weet waar je naar hongert. Kom in beweging samen met de levensangst die je innerlijke vuurtje heeft aangewakkerd. Wanneer je vervuld bent, kun je eindelijk écht rusten en spelen. Totdat je weer honger krijgt.

Ik wens je toe dat je hierdoor liefde en dankbaarheid kunt voelen voor je levensangsten, die je op het pad van geïnspireerde actie sturen.

Leave a Comment